TotalLink voor gebiedsontwikkeling - Contractbeheer
18517
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18517,bridge-core-3.1.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

PlanCap module

De PlanCap module geeft inzicht in de benodigde personeelscapaciteit op de korte en lange termijn. 

In hoeverre moet de huidige capaciteit worden aangepast?

Wat is gerealiseerd en hoeveel resterende capaciteit is er nog nodig?

Wanneer kunnen projecten worden gestart op basis van de beschikbare capaciteit?

Download folder

Iedere dag zijn de gemeenten in Nederland drukdoende de stad te verbeteren. De grootschalige aanpassingen worden projectmatig uitgevoerd waarbij vele disciplines betrokken zijn zoals projectleiders, technische adviseurs en procesmanagers. Het is daarbij belangrijk om de juiste disciplines beschikbaar te hebben voor het uit te voeren projectprogramma. 

Met de TotalLink PlanCap module raamt en plant u projecten op basis van de benodigde personele capaciteit en krijgt u inzicht in de capaciteitsvraag op korte en lange termijn. 

Het systeem maakt inzichtelijk wanneer projecten kunnen worden gestart en in hoeverre de huidige capaciteit dient te worden aangepast. Projecten kunnen hierdoor onderbouwd worden geprogrammeerd en geprioriteerd, rekening houdend met de benodigde en de aanwezige capaciteit. 

Het PlanCap systeem is geschikt voor ieder type project zoals investeringsprojecten, plannen van derden en GREX-projecten. Ook de nieuwe initiatieven worden hierbij in kaart gebracht.  

Indien u de PlanCap module koppelt aan uw tijdschrijfsysteem, wordt de geraamde capaciteit afgezet tegen de gerealiseerde capaciteit. Indien u de PlanCap module combineert met de module Civiele werken of GREX, wordt de geraamde capaciteit financieel vertaald en opgenomen onder de juiste posten in de projectexploitatie en meerjarenraming. 

Het systeem raamt de benodigde uren en de verwachte kosten op basis van ervaringscijfers en zet deze uit in de tijd. De ervaringscijfers bestaan uit centrale kengetallen zoals projecttype, soort en omvang.
De door het systeem berekende ramingen en planning kan nadien naar wens worden bijgesteld en aangepast. 

Het systeem kan eenvoudig en snel op maat worden gemaakt door diens flexibele configuratie mogelijkheden. 

De projecten worden op portfolioniveau doorberekend met de mogelijkheid om diverse scenario’s te vergelijken. De benodigde uren en kosten worden per afdeling en per activiteit op jaarbasis inzichtelijk gemaakt. Dit kan op ieder gewenst niveau, op project, projectgroep en totaalniveau.