TotalLink voor gebiedsontwikkeling - Risicomanagement
16944
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16944,bridge-core-3.1.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Waarom risicomanagement?

Projecten worden steeds complexer en de druk neemt toe om snel en effectief te leveren.
Vele organisaties hebben daarom hun projectmanagement geprofessionaliseerd. Hierbij is ook de aandacht voor projectrisico’s toegenomen, omdat zij veel invloed hebben op de projectresultaten.

TotalLink biedt een integrale oplossing voor het beheersen van uw projectrisico’s, is eenvoudig in gebruik en direct toe te passen. Hierbij wordt gerekend met zowel positieve als negatieve effecten. De tijd van uitgifte vertraging is bijvoorbeeld lang vervlogen en een positief risico geworden.

Integrale aanpak

Door de integrale aanpak binnen TotalLink hoeft u geen cijfers over te zetten naar een risico beheersingspakket. De exploitaties dienen als basis voor de berekening van de reamings onzekerheden en marktrisico’s.

Impact risico’s

De impact van de projectrisico’s worden berekend op basis van gewogen gemiddelden of volgens de Monte Carlo risicosimulatie techniek. De betreffende bedragen worden steeds automatisch uit de bij het project behorende exploitatie gehaald waarop ‘enkel’ nog de bandbreedte of kans van optreden hoeft te worden toegevoegd. TotalLink voegt deze gegevens automatisch samen tot portfolioniveau en verwerkt deze naar de juiste rapportages.

Van risicodossier naar benodigd weerstandsvermogen

De waarschijnlijkheid en bandbreedte van de netto contante waarde wordt -op basis van de ingevoerde risicoprofielen automatisch berekend en in de benodigde grafieken weergegeven.
Daarnaast bepaalt u met TotalLink op eenvoudige wijze -op basis van scenario’s en ingevoerde uitgangspunten- de portefeuille-brede marktrisico’s zoals de impact van uitgiftevertraging, rentestijging en afwijkende inflatie-invloeden.

De projectrisico-dossiers resulteren daarbij tezamen met de marktrisicosimulaties in een berekening van het benodigde weerstandsvermogen. Dit op een gestructureerde, transparante en eenduidige wijze met audit trail.

Flexibele rapportages op maat

De door u benodigde rapportages worden door ons specifiek toegespitst op uw organisatie geleverd. Door de flexibele structuur van TotalLink worden deze rapportages in korte tijd opgeleverd en waar nodig aangepast aan de gewijzigde omstandigheden. Dit alles zonder maatwerk programmeerwerk.

Een projectrisico is een onzekere gebeurtenis die, als deze plaatsvindt, een positief of negatief effect heeft op de mogelijkheid om de projectdoelen te realiseren”