TotalLink blijft ontwikkelen – meer functionaliteit, betere kwaliteit
18028
post-template-default,single,single-post,postid-18028,single-format-standard,bridge-core-3.1.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

TotalLink blijft zich ontwikkelen – meer functionaliteit, betere kwaliteit

Onze software engineer Tim Geven doet tegenwoordig veel meer dan alleen het ontwikkelen en verbeteren van onze software. Zo is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en planning van TotalLink en heeft hij daarin een leidinggevende rol. Hij neemt u graag mee in de nieuwe GREX-functionaliteit die hij onlangs geïmplementeerd heeft en vertelt ook over hoe wij in de nabije toekomst onze kwaliteit beter kunnen waarborgen

“Het doel van software development is het verbeteren van TotalLink”

software engineer Tim Geven

Nieuwe GREX-functionaliteit

“Het doel van software development is het verbeteren van TotalLink”, begint Tim. “Dat is tweeledig; enerzijds verbeteren we de bestaande functionaliteit, anderzijds kijken we ook naar de behoefte van de klant en of het daarin nog aan iets ontbreekt. Als dat het geval is, dan willen we applicaties dusdanig aanpassen dat we in die vraag voorzien.” 

Één van de applicaties die op deze manier momenteel onder de loep wordt genomen is onze rapportagetool. “Deze heeft twee onderdelen: grondexploitatie (GREX) en een contractenmodule”, legt Tim uit. “De rapportagetool is nu enkel nog geschikt voor de contractenmodule. We gaan deze nu ook geschikt maken voor GREX zodat gemeenten zelf hun rapportages samen kunnen stellen.” 

 Betere kwaliteitswaarborgen

Voor een klant die verantwoordelijk is voor het onderhoud en beheer van recreatiegebieden is Tim bezig een app te ontwikkelen die een bijdrage gaat leveren aan efficiëntie. “Deze klant werkt met allerlei materialen die stuk kunnen gaan”, legt Tim uit. “Ze hebben ons gevraagd een mobiele app te ontwikkelen die ze kunnen gebruiken om defecten te melden. Deze app is naadloos geïntegreerd met TotalLink.” 

Iets anders dat op de achtergrond bij ons loopt is de aanvraag voor een ISO/IEC 27001 certificering. “Dit is een internationaal erkende norm voor informatiebeveiliging”, aldus Tim. “Uiteraard staat bij ons de waarborging van informatiebeveiliging centraal en met dit certificaat kunnen we dat feitelijk onderbouwen. We verwachten dit jaar nog twee audits te krijgen, waarna we ons ISO 27001-gecertificeerd mogen noemen.” 

``Uiteraard staat bij ons de waarborging van informatiebeveiliging centraal en met dit certificaat kunnen we dat feitelijk onderbouwen.``

Leidinggevende rol

Tegenwoordig houd ik me ook bezig met de professionalisering van TotalLink”, zegt Tim tot slot. “Ik ben nu verantwoordelijk voor de planning en kwaliteit van TotalLink binnen ons bedrijf. Zo krijgt Cor meer ruimte voor projecten zonder dat we daarbij onze planning en kwaliteit uit het oog verliezen. Daarom hebben we achter de schermen ook een intern ticketsysteem opgezet waarin we ideeën, prioriteiten en werkzaamheden vastleggen. Zo kunnen we meer gestructureerd werken en zijn we beter op de hoogte van wie waar precies mee bezig is. Ik denk dat dit voor TotalLink een goede zet is.”