TotalLink bij de gemeente Tilburg - TotalLink
18071
post-template-default,single,single-post,postid-18071,single-format-standard,bridge-core-3.1.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

GREX-model bij de gemeente Tilburg

Interview Tom Delforterie over TotalLink bij gemeente Tilburg

In dit artikel lees je het korte interview wat is afgelegd met Tom Delforterie over zijn werkzaamheden bij gemeente Tilburg en het gebruik van het GREX-model van TotalLink hierbij. Middels een vijftal vragen zal hij een goed beeld over het project schetsen om zo een kijkje in zijn werkzaamheden te geven.

Gemeente Tilburg over het GREX-model van TotalLink

Wat is je functie bij de organisatie waar je werkzaam bent?

Ik werk bijna 4 jaar als planeconoom bij het vastgoedbedrijf van de gemeente Tilburg. In de gemeente Tilburg werken we aan een groot aantal verschillende projecten en komen we voor verschillende opgaves te staan.

Kun je wat vertellen over het GREX-model wat jullie binnen de organisatie gebruiken?

We gebruiken sinds 2 jaar TotalLink. Dit model wordt gebruikt voor alle gemeentelijke grexen (BIE’s) en grotere faciliterende plannen waar sprake is van kostenverhaal van meer dan alleen de leges.

Hebben jullie hiervoor met een ander model gewerkt, en waarom zijn jullie overgestapt?

We hebben gewerkt met JDE. De koppeling met de financiële administratie was goed, maar het model was verouderd. Het zag er visueel wat ouderwets uit en het model werd ook niet meer ge-update. Dit was voor ons een reden om te kijken naar een ander rekenmodel. Totallink kwam daarbij het beste uit de bus voor de eisen van de gemeente Tilburg.

Wat zijn de voordelen van het huidige GREX-model voor jullie organisatie?

TotalLink werkt in de basis goed en is voor de gemeente Tilburg verder op maat gemaakt waardoor we nu een model hebben dat aansluit op onze specifieke wensen. Een belangrijke eis was de koppeling met de financiële administratie. We wilden ook een paar elementen behouden die we gewend waren van ons vorige model. Ook ziet TotalLink er visueel goed en overzichtelijk uit. Bovendien is het gemakkelijk om snel rapportages en verschilanalyses uit te draaien.

Ook ziet TotalLink er visueel goed en overzichtelijk uit. Bovendien is het gemakkelijk om snel rapportages en verschilanalyses uit te draaien.

Op welke manier gebruikt de gemeente Tilburg het GREX-model?

Wanneer de plannen in een beginstadium zitten (haalbaarheidsfase), maken we meestal nog gebruik van Excel. Indien het plan concretere vormen aanneemt, wordt een scenario uitgewerkt in TotalLink. Bij opening van de grondexploitaties door de Raad bij een BIE of na ondertekening van de anterieure overeenkomst bij een faciliterend plan, worden de plannen opgenomen in TotalLink en gekoppeld aan de financiële administratie zodat deze ook meelopen bij het verantwoordingsproces van de begroting en jaarrekening.

We actualiseren vervolgens twee keer per jaar de grondexploitaties. We “bevriezen” de grondexploitaties op een bepaald moment. Op basis hiervan kunnen we goed volgen welke veranderingen wanneer zijn opgetreden in de betreffende grondexploitaties. Daarbij zijn de bevriezingen van de grexen bij de begroting en jaarrekening het belangrijkst. TotalLink kan vervolgens verschillende rapportages uitdraaien. Deze gebruiken we voor de paragraaf grondbeleid.

 

Benieuwd wat TotalLink voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op!