Kaartgericht werken in TotalLink - totallink
17922
post-template-default,single,single-post,postid-17922,single-format-standard,bridge-core-3.1.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Kaartgericht werken in TotalLink

Kaartgericht werken TotalLink

In TotalLink worden contracten en projecten beheerd. Deze worden daarbij getoond op verschillende kaarten zoals de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT), luchtfoto’s en vele andere kaarten. Deze kaarten zijn gekoppeld aan de overheidssite en zijn daardoor altijd actueel. Hierdoor biedt kaartgericht werken een hoge mate van overzicht en nauwkeurigheid. 

Waarom kaartgericht werken?

De kaart geeft overzicht van een stad, dorp of buitengebied. Deze legt verbanden tussen alle zaken en werkzaamheden; alle informatie betreffende een specifieke straat of wijk wordt dus verzameld. 

Hoe wordt kaartgericht gewerkt?

Contractgegevens kunnen op diverse manieren worden gekoppeld aan de kaartBij het vastleggen van panden worden deze via het adres gekoppeldbijvoorbeeld bij de verhuring van een pand. Met behulp van de in TotalLink standaard meegeleverde koppeling naar de Basisregistratie Adressen en Gebouwen wordt het betreffende pand op de kaart getoond. Bovendien is ieder adres in TotalLink een authentiek adres. 

Koppeling middels Kadaster wordt vaak gebruikt bij het aanduiden van een perceel grondDoor middel van de standaard meegeleverde koppeling naar het Kadaster wordt het betreffende perceel op de kaart getoond. Soms volstaat het tonen van een kadastraal perceel niet, omdat het slechts een deel van een kadastraal perceel betreft. In dat geval worden vaak transactietekeningen gebruikt bij het aanduiden van verkochte of verhuurde grond. Met behulp van een koppeling worden de originele transactietekeningen getoond op de kaart.  

Tot slot is het ook mogelijk om op basis van een eigen tekening een koppeling te maken. Dit wordt vaak gebruikt bij het aanduiden van snippergroenIndien een strook grond wordt verhuurd, kan het betreffende stuk grond in TotalLink worden ingetekend en getoond op de kaart. Ook in dit geval volstaat het niet om het kadastraal perceel te tonen. 

Kaart 3
Een uitverkocht Boddenkamp op de website van de gemeente Enschede. De informatie wordt live uit TotalLink gehaald en gepresenteerd.

Ontsluiten naar andere systemen

Door een koppeling kunnen de kaartgegevens en de contractgegevens worden uitgewisseld met andere systemen, zoals een website of het interne Geosysteem. Een voorbeeld hiervan is de kavelwebsite van de gemeente Enschede. In TotalLink wordt bijgehouden welke kavels nog vrij zijn, gereserveerdof reeds verkocht. 

Door de manier waarop informatie aan de kaart is gekoppeld en gegevens worden uitgewisseld met andere systemen, is TotalLink een breed toepasbaar en flexibel systeem. Gebruik de koppeling die voor u waardevol is, en pas deze toe om optimaal te werken