Klantcase – Willem Harkink van de gemeente Oss - totallink
Op interim-basis is Willem Harkink in oktober als senior planeconoom begonnen bij de gemeente Oss. Omdat de gemeente Oss gebruik maakt van Totallink zal deze software-oplossing een belangrijk deel van hun takenpakket gaan uitmaken. Harkink vertelt graag over zijn ervaringen met Totallink.
Totallink, gemeente Oss, gemeente
17888
post-template-default,single,single-post,postid-17888,single-format-standard,bridge-core-3.1.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,qode-page-loading-effect-enabled,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Klantcase – Willem Harkink van de gemeente Oss

Willem Harkink

Op interim-basis is Willem Harkink in oktober als senior planeconoom begonnen bij de gemeente Oss. Na het vertrek van andere planeconomen is het nu aan Harkink om twee junioren op te leiden tot planeconoom. Omdat de gemeente Oss gebruik maakt van Totallink zal deze software-oplossing een belangrijk deel van hun takenpakket gaan uitmaken. Harkink vertelt graag over zijn ervaringen met Totallink.

Eerste indruk Totallink

Harkink is al ruim 30 jaar actief als planeconoom voor diverse projecten. “Vanuit die rol is het aan mij om de financiële haalbaarheid van ruimtelijke ontwikkelingen inzichtelijk te maken”, aldus Harkink. “Vaak ben ik werkzaam op projectbasis. Zo ook bij de gemeente Oss. Er was behoefte aan een ervaren planeconoom om twee junioren in te werken en klaar te stomen voor hun taak na het vertrek van de vorige planeconoom. Wat dat betreft ben ik echt in het diepe gegooid – ik had nog geen ervaring met Totallink en moest het mezelf eigen maken.”

Harkink noemt zijn kennis van Totallink daarom vooralsnog geen ‘ervaring’ maar eerder een ‘heldere eerste indruk’.

Koppeling met Excel

Harkink heeft in het verleden gewerkt met meerdere software-oplossingen, alsmede met Excel. Werken met Totallink voelde voor hem als een opluchting. “Veel bestaande systemen zijn erg statisch en te complex”, aldus Harkink. “Ze zijn vaak gekoppeld aan een logge, grote database waardoor het gewoon niet werkt zoals je zou willen.”

Harkink weet ook dat veel softwarepakketten tijdens hun presentatie de perfecte oplossing lijken, maar in de praktijk tegenvallen: “Het werkt vaak gewoon niet, met als gevolg dat een duur pakket na aanschaf al snel niet meer gebruikt wordt.” Hoewel Harkink regelmatig werkt met Excel ziet hij dit programma niet als eindoplossing, maar als onderdeel van het grotere plaatje. “Werken in Excel werkt in de basis prettig, totdat je 40 pagina’s door moet spitten voor het getal waar je naar op zoek bent”, weet Harkink. “Bovendien is het makkelijk in Excel om de formule van één cel te veranderen die het hele bestand in de war gooit. Vervolgens moet je handmatig op zoek naar die vervuilde data.”

 

“Het fijne is dat Totallink aan Excel te koppelen is“

Willem Harkink

Verademing

Het fijne voor Harkink is dat Totallink Excel ondersteunt, maar er niet op berust. “Het fijne is dat Totallink aan Excel te koppelen is”, vindt Harkink. “Zo kun je in Excel een exploitatie maken en vervolgens via Totallink consolideren – meerdere rapportages samenvoegen. Die analyses kun je vervolgens inzetten voor het maken van bijvoorbeeld jaarverslagen. Doordat je dit extern doet blijft het databestand in Excel ongeroerd.”

Hoewel Harkink zichzelf als autodidact Totallink eigen heeft moeten maken, heeft hij dat nooit als problematisch ervaren. “Mijn eerste indruk is erg goed”, concludeert hij. “Alles is duidelijk en erg overzichtelijk. Ik verdiep me er graag nog wat meer in. Werken met Totallink is een opluchting in vergelijking met andere pakketten.”